Doe boodschappen voor meer dagen

Probeer voor meerdere dagen in de week boodschappen te doen. Doe tussendoor alleen de 'verse' boodschappen. U komt dan minder vaak in de verleiding om dingen te kopen die u eigenlijk niet nodig hebt. Pas wel op dat u geen dingen moet weggooien.

Neem een boodschappentas mee van thuis

U hoeft dan geen plastic tas aan de kassa te kopen. Bent u uw tas vergeten? Gebruik dan een kartonnen doos. Deze liggen vaak in de winkel. Thuis kunt u de doos gebruiken voor oud papier.

Laat u niet te snel verleiden door aanbiedingen

Bekijk altijd eerst of u iets echt nodig hebt. Kijk daarna of het wel echt een aanbieding is. Twijfelt u? Doe het dan niet. U bespaart tenslotte het meest door iets niet te kopen!

Gebruikt u iets vaak? En is het in de aanbieding? Koop er dan meerdere tegelijk van.

Koop vaker het huismerk

Veel producten kunt u ook kopen in het huismerk van de winkel. Dat is vaak goedkoper. Probeer deze huismerken eens. De kwaliteit is vaak net zo goed als van andere merken. Dat vindt ook 82 procent van de Nederlanders.

Kijk uit voor spaaracties

U doet graag mee een spaaractie of spaarpunten in de supermarkt. U spaart tenslotte voor iets wat gratis is. Maar wees wel kritisch. U moet vaak meer producten kopen dan u eigenlijk nodig hebt. Of u moet toch nog wat bijbetalen. Dan kost het u juist weer geld.

Maak uw eigen moestuin

Kweek uw eigen groente en kruiden. Dat kan al in een hoekje van uw tuin. Of zelfs in potten op uw balkon. Koop wat zaadjes, aarde en eventueel potten. U vindt op internet veel informatie. Planten die makkelijk groeien zijn bijvoorbeeld: erwten, aardbeien, bonen, sla, aardappelen, waterkers, kruiden en tomaten.

Wilt u meer tips over besparen op uw huishoudkosten?

Ga dan naar tipsomtebesparen.nl.