Vergelijk prijzen van brandstof

Ga naar brandstof-zoeker.nl en vul uw postcode in. U ziet dan waar u bij u in de buurt het goedkoopst kunt tanken. Vaak zijn tankstations zonder personeel goedkoper. U tankt dan zelf met uw pinpas of creditcard. Kijk op onbemandetankstations.nl voor een tankstation bij u in de buurt.

Laat de motor niet onnodig lopen

Een koude motor verbruikt twee keer zo veel brandstof als een warme. En uw auto warmt sneller op als u rijdt dan wanneer u stilstaat. Laat uw auto daarom niet onnodig draaien. Rij liever meteen weg. Zorg er ook voor dat u ’s ochtends makkelijk kunt wegrijden. Moet u veel steken of draaien om uit te parkeren? Dat kost ook veel brandstof met een koude motor.

Staat u lang stil? Bijvoorbeeld voor een brug? Zet uw auto dan uit.

Pas uw rijstijl aan

Hebt u een sportieve rijstijl? Dan trekt u waarschijnlijk hard op. En u remt veel. Dan rijdt u duur. Zo rijdt u goedkoper:

  • Schakel op tijd naar een hogere versnelling (als u op benzine rijdt: bij een toerental rond de 2500 toeren, als u op diesel rijdt: bij een toerental rond de 2000 toeren). U gebruikt dan minder benzine. Rijdt u in de vijfde of zesde versnelling? Dan is uw auto het zuinigst.
  • Hebt u cruisecontrole? Gebruik het. Dan rijdt u het zuinigst.
  • Houd genoeg afstand van de auto voor u. U hoeft dan niet onverwacht te remmen.
  • Haal alleen in als het echt nodig is. Verander niet steeds van rijstrook.
  • Rem op tijd af voor een stoplicht of kruispunt.
  • Rem af op de motor voor een bocht. In de bocht kunt u weer wat harder gaan rijden.
  • Rijdt niet te snel. Gaat u harder dan 100 kilometer per uur? Dan verbruikt de auto het meest.
  • Houdt bij hoe vaak u moet tanken. U gaat er vanzelf zuiniger van rijden!  

Plak reclame op uw auto

Laat uw achterruit beplakken met een reclamesticker. Zo verdient u geld door met uw auto rond te rijden. U hoeft niets anders te doen dan de normale ritjes te maken. Naar het werk, vrienden of de sportschool. Kijk op Publicar voor meer informatie en de voorwaarden.

Wilt u meer tips over besparen op uw vervoerskosten?

Ga dan naar tipsomtebesparen.nl.