"Ik werk al dertig jaar parttime bij een handelsonderneming in geschenkartikelen. Het gaat al een tijd slecht. Vorige maand kregen we bericht dat er weer twaalf mensen ontslagen vielen. En dit keer zat ik er helaas ook bij. Mijn baas deed een afkoopvoorstel: als ik direct tekende, kreeg ik één maandsalaris van bijna 800 euro mee. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan. Ik wilde eerst weten of het allemaal wel klopt en wat verder mijn mogelijkheden zijn.

Zes jaar geleden heb ik een hypotheek afgesloten. Ik was al bijna vergeten dat daar een verzekering van Cardif bij zat. Maar toevallig kreeg ik er een paar maanden geleden een mailtje over waarin stond dat ik gratis mijn ontslagvoorstel kon laten screenen door juristen. Ik heb alle informatie van mijn baas en het UWV opgestuurd naar de Jurofoon. Na een paar dagen kreeg ik een telefoontje over mijn mogelijkheden.

Volgens de juristen lag een ontslagvergoeding van 5.000 à 6.000 euro meer in de reden. Ook zeiden ze: ‘Zorg ervoor dat je werkgever de juiste termen gebruikt, zoals om dwingende redenen, zodat je een uitkering krijgt bij het UWV. Ze wezen me nog op een paar andere gevaarlijke instinkers. Het is positief dat je in je verweer zo’n ruggensteuntje hebt."