“Ik had op gegeven moment al de nodige brieven verstuurd en kreeg daar niet veel reacties op binnen”, vertelt Veldt. “In deze tijd is het helemaal lastig. Als je op tien brieven één keer wordt uitgenodigd is het veel.  Je moet met je brief op een positieve manier opvallen. Vandaar dat ik besloot om mijn CV te laten controleren. De volgende dag kreeg ik hem al terug. Er stonden toch wel wat punten in die ik kon verbeteren.

Zo moest ik meer over mezelf vertellen, laten zien wie ik ben en waar ik goed in ben. Ook moest  ik niet alleen opsommen wat ik had gedaan maar ook vertellen over ervaringen die ik had opgedaan bij mijn eerdere werkgevers. Ook zette ik nooit  in mijn CV dat ik ook aardig Duits en Engels spreek en dat ik goed met bepaalde computerprogramma’s kan werken. Voor mij spreekt dat vanzelf maar de jobcoach adviseerde me om dat soort dingen er toch in te zetten. Het zorgt er allemaal voor dat zo’n CV wat vrolijker wegleest. Werkgevers krijgen nu een betere eerste indruk van me.

Toeval of niet, maar de eerste keer dat ik mijn nieuwe CV meestuurde, werd ik  direct uitgenodigd voor een gesprek bij een detacheringsbureau.  Tot dat moment was ik nog nooit uitgenodigd. Binnenkort hoop ik via dat bureau weer aan de slag te gaan.”