Roy Verdonk is geen onbekende in het danswereldje. Al tien jaar lang toert hij rond met zijn dansgroep Roy Verdonk Dancers in binnen- en buitenland. “Ik wilde altijd al een eigen dansschool hebben”, vertelt Verdonk. “En toen kwam deze dansschool in Oudenbosch op mijn pad.”

Verdonk ging naar de bank voor een lening. Maar kreeg nul op rekest. “Een van mijn beste vrienden zei: ‘Je moet een ondernemingsplan hebben’.” Via Google vond Verdonk OndernemingsplanHulp. Hij ging naar Maarssen voor een gesprek met Dhr. Berndsen. “Die zag wel brood in mijn onderneming, mits we alles goed zouden onderbouwen.”

In de drie weken na het intakegesprek hadden Verdonk en Berndsen bijna dagelijks contact via de mail en telefoon. “Ik zorgde voor het aanleveren van persoonlijke gegevens, mijn financiële achtergrond, het financiële verleden van mijn eenmanszaak als freelance danser. Ik leverde zo veel mogelijk gegevens aan over de ontransparante danswereld en de concurrentie.”

Samen werkten ze aan het financiële plan dat Berndsen tot in detail uitwerkte. “Ik zat er bovenop”, aldus Verdonk. Binnen drie weken was het voor elkaar en lag er een ondernemingsplan. Opnieuw ging Verdonk naar de bank. “Met dit plan kreeg ik ineens wèl een lening.”

De danser is dan ook erg enthousiast over wat OndernemingsplanHulp doet. “Het meeste ben ik geholpen met het financiële gedeelte en de professionele kijk op de bankwereld door Ondernemingsplanhulp. Zonder hen had ik mijn droom niet kunnen verwezenlijken.”