Bijna veertig procent van de respondenten geeft aan een gat in het CV te hebben van drie maanden of langer. Daarvan is bij 45 procent werkloosheid de oorzaak en heeft dertig procent thuis gezeten door ziekte. Vrouwen zitten relatief vaker thuis tussen twee banen dan mannen; van de eerder genoemde veertig procent is 42 procent man en 58 procent vrouw.

Redenen
Maar wat vertellen sollicitanten hun potentiële nieuwe werkgever dan wél? 79 procent van de Nederlanders met een gat in CV trekt de periode dat hij bij zijn laatste werkgever zat langer door, zodat het gat niet opvalt. De overige 21 procent geeft aan een cursus, opleiding of reis te verzinnen.

Marieke van Zuien, Directeur Customer & Corporate bij BNP Paribas Cardif: “Langdurig thuiszitten tussen twee werkgevers is zeker in deze tijd geen schande, sterker nog: een rustpauze kan je zelfs goed helpen op nieuwe energie op te doen. Wees bij een sollicitatiegesprek echter wel eerlijk, vertel op een zakelijke manier wat er gebeurd is en laat emoties zoveel mogelijk buiten beschouwing, zodat er geen verkeerde conclusies getrokken kunnen worden.”

BNP Paribas Cardif helpt verzekerden via het serviceconcept Cardif Cares bij het bemachtigen van een nieuwe baan en werkt daarbij samen met partner Mensor. Op de website van BNP Paribas Cardif zijn handige tips en informatie te vinden over ontslag, werkeloosheid en hoe je om kunt gaan met een gat in je CV. Hier lees je bijvoorbeeld hoe je gemakkelijk een brug kunt slaan van jouw ervaring naar je toekomstige werkgever.

Het onderzoek werd in maart 2012 uitgevoerd door Survey Sampling International, in opdracht van BNP Paribas Cardif. Ruim duizend respondenten werden ondervraagd.