Armin Erami verloor tijdens de crisis zijn baan bij een bouwbedrijf. Hij ging aan de slag bij diverse kledingwinkels. Na drie jaar wilden hij en zijn vrouw een eigen modezaak beginnen. “We legden onze plannen voor aan de bank”, vertelt Erami. “Die wilde een businessplan om een beter idee te krijgen.” 

Erami begon te schrijven. Maar dat viel niet mee. “Gaandeweg kwamen we erachter dat we hulp nodig hadden. Zo ben ik op de site van OndernemingsplanHulp terecht gekomen. Ik maakte een afspraak met Dhr. Berndsen. Hij zette de hoofdstukken van het ondernemingsplan onder elkaar en zei: ‘Aan die en die punten gaan we extra aandacht besteden’." 

De expertise van OndernemingsplanHulp bleek erg belangrijk bij de onderbouwing van het financiële plan. “En in de beschrijving van het marktonderzoek”, vertelt Erami. “Een vraag van de bank was: Waarom denk je dat je gaat slagen in Roermond? Dat soort dingen hebben we helemaal uitgezocht en uitgelegd in ons businessplan.” 

De concurrentie, het bestedingsgedrag van de inwoners: Erami en zijn vrouw kwamen alles te weten over hun marktgebied. “De informatie waar de bank naar op zoek was, heeft ook onszelf meer inzicht en overzicht gegeven.” 

Binnen vier weken was het plan klaar en kreeg Erami een lening bij de bank. “Voor elke ondernemer die een zaak wil starten is het verstandig om met een professioneel bureau als Ondernemingsplanhulp in zee te gaan. Heel veel dingen waar je niet bij stil staat, brengen ze voor je in kaart. Het is een aanrader.”