“Ontslagen worden heeft eenzelfde impact als het verliezen van je partner. Eerst is er de schok, daarna een korte opleving omdat je verder moet, gevolgd door een sombere periode en acceptatie van wat er gebeurd is.” Het zijn de woorden van loopbaancoach Lars Timmermans. Hij is initiatiefnemer bij Zeker aan het werk, een online platform voor loopbaanbemiddeling.

Het is belangrijk om de ‘rouwverwerking’ bij ontslag helemaal te doorlopen, stelt Timmermans. “Hoe sterk je karakter ook is, onverwerkte emoties keren vroeg of laat terug. Bijvoorbeeld bij een sollicitatiegesprek. Dan ben je of te onzeker of je gooit je onverwerkte frustratie over je oude werkgever eruit. Daarmee is succes eigenlijk al bij voorbaat uitgesloten.”

“Je moet ook de praktische gevolgen van ontslag aanvaarden. Er komt aanzienlijk minder geld binnen en het is belangrijk dat de uitgaven daarop worden aangepast. Als je partner niet of parttime werkt kom je een paar dagen samen thuis te zitten. Het is belangrijk om het over dat soort zaken te hebben, want dat creëert rust.”
De tijd na je ontslag kun je volgens Timmermans het beste benutten voor zelfanalyse. “Het is belangrijk om te weten wie je bent, wat je kunt en wat je leuk vindt. Vraag aan een paar goede vrienden of ze jou kunnen omschrijven aan de hand van een stuk of vijf punten. Het is sowieso nuttig om te investeren in je netwerk want zeventig procent van de werkzoekenden vindt op die manier een baan.”