“Veel mensen maken vanwege de kosten geen zaak van hun ontslag. Daarmee laten ze een eventuele ontslagvergoeding liggen”, vertelt Michael Kruyswijk. Hij werkt als jurist bij de JuroFoon. “Werknemers weten niet waar ze recht op hebben en werkgevers weten vaak niet hoe het hoort. Er bellen mensen die zo hun handtekening zetten als hun baas meldt dat er geen werk meer is. Maar het is wel heel belangrijk dat er geen verwijten in de beëindigingovereenkomst staan, ander loop je de kans dat je geen ww-uitkering krijgt.”

Kruyswijk adviseert werknemers bij een reorganisatie eerst informatie te verzamelen. “Een werkgever heeft de plicht om aan te tonen dat er geen andere mogelijkheden zijn, zoals een functie elders binnen de organisatie. Naarmate het bedrijf er financieel slechter voor staat, moet je als werknemer meer accepteren.” Ook een kritische blik op de ontslagvergoeding loont. Er is soms meer mogelijk op grond van oude toezeggingen of omdat je al ouder bent. “De kantonrechter is gevoelig voor dat soort argumenten.”

Ondanks de gewijzigde arbeidsverhouding is het belangrijk om toch naar het werk te blijven gaan. “Je ziek melden is niet slim. Hou je aan jouw deel van de arbeidsovereenkomst en bekijk in de tussentijd je mogelijkheden buiten de organisatie.”