Financiële zorgen

Veel Nederlanders maken zich zorgen over hun financiële situatie. 29% van de Nederlanders heeft bijvoorbeeld aan het einde van de maand geen geld meer op zijn betaalrekening staan. En 35% van de gezinnen kan hun hypotheek niet meer betalen als er een inkomen wegvalt. Zorgwekkende cijfers die bevestigen dat de betaalbaarheid van woonlasten en het risico op restschulden serieuze problemen zijn. Veel consumenten liggen daar 's nachts zelfs wakker van.

Inspiratiepaper bewuster omgaan met woonlasten en restschulden

Financieel adviseurs geven aan dat het bespreekbaar maken van de thema’s betaalbaarheid woonlasten en restschuldrisico lastig is. Vooral wanneer er een hypotheek moet worden afgesloten en de klant alleen maar bezig is met zijn droomhuis. Om de consument en zijn financieel adviseur meer te betrekken bij de discussie over deze risico’s en de mogelijke oplossingen die daarvoor beschikbaar zijn, is het Inspiratiepaper:
Bewuster omgaan met woonlasten en restschulden' geschreven.

De kansen voor financieel adviseurs

In het paper beschrijft Fred de Jong aan de hand van verschillende onderzoeksresultaten wat de zorgen zijn die leven bij consumenten, wat de belangrijkste risico's van dit moment zijn en in hoeverre de consument op de hoogte is van deze risico's. Dit vertaalt zich in een zestal kansen voor de financieel adviseur om zijn meerwaarde te vergroten. Dit paper is ontwikkeld door Adviesbureau Fred de Jong in opdracht van BNP Paribas Cardif.

Download hier het inspiratiepaper

 

Inschrijven webinar: "Bewuster omgaan met woonlasten en restchulden"

Benieuwd naar het webinar dat eerder gegevens is door Fred de Jong? Schrijf u nu in.

Inschrijven voor dit webinar