Hebt u bij ons een kapitaalverzekering afgesloten? Een kapitaalverzekering is een levensverzekering die uitkeert bij in leven zijn op de einddatum van deze verzekering of bij overlijden voor die datum.

 • Beleggingsverzekering
 • Nazorg beleggingsverzekeringen
 • Uw verzekering wijzigen
 • Uw verzekering stoppen
 • Compensatieregeling
 • Informatie over kapitaaloverdracht

  Wat is een kapitaaloverdracht?

  Hebt u bij ons een kapitaalverzekering afgesloten? Een kapitaalverzekering is een levensverzekering die uitkeert bij in leven zijn op de einddatum van deze verzekering of bij overlijden voor die datum. Dat betekent dat binnen deze verzekering waarde wordt opgebouwd. Dit is het kapitaal van de verzekering. Tijdens de looptijd van de verzekering kunt u de opgebouwde waarde overdragen naar een andere financiële instelling. Een overdracht is aan fiscale en juridische spelregels gebonden. Dit is om te voorkomen dat de Belastingdienst bij de overdracht belasting gaat heffen. Deze regels kunt u terugvinden op www.belastingdienst.nl.

  Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten (PSK)

  Om de overdracht goed te laten verlopen hebben financiële instellingen afspraken gemaakt. Deze afspraken staan in het Protocol Stroomlijning Kapitaaloverdrachten. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op deze website.

  Hoe vraagt u een kapitaaloverdracht aan?

  Om uw kapitaal over te dragen, hebben wij een getekend afkoopverzoek en een bewijs van einde verpanding van uw huidige geldverstrekker nodig. Klik hier voor een voorbeeld.

  In dit verzoek vermeldt u duidelijk naar welke financiële instelling de waarde moet worden overgedragen. De opgebouwde waarde moet rechtstreeks naar de andere financiële instelling overgemaakt worden. Binnen vijf werkdagen ontvangt u van ons een schriftelijke reactie. Wij geven hierin aan of uw verzoek compleet is of dat wij nog aanvullende gegevens nodig hebben.

  Overdragen van de opgebouwde waarde

  De opgebouwde waarde wordt binnen zes weken overgemaakt naar de financiële instelling van uw keuze. Na het overmaken van de opgebouwde waarde sturen wij het PSK-formulier naar deze financiële instelling. Wij sturen u een bevestiging van de overdracht. De kapitaaloverdracht is hiermee afgerond.

 • Veelgestelde vragen beleggingsverzekering & compensatieregeling

Neem gratis contact met ons op Vragen?