De hypotheek is de kern van de financiële huishouding. Hier wil uw klant zich geen zorgen over maken. Bij arbeidsongeschiktheid verliest uw klant al snel de helft van zijn inkomen. Kan hij zijn hypotheek dan nog betalen?
Op deze pagina vindt u meer informatie over arbeidsongeschiktheid en de eerste basisverzekering voor arbeidsongeschiktheid: de Hypotheek Aflos Verzekering. Bekijk snel de video's, infographics en publicaties. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een van onze accountmanagers. De contactgegevens vindt u onder het kopje 'Neem gerust contact met ons op!'. Wij helpen u graag.

Hebt u al een aanstelling bij ons?

 • Arbeidsongeschiktheid: cijfers en info

  Jaarlijks ontvangen zo’n 550.000 Nederlanders een uitkering voor arbeidsongeschiktheid

   

  En dat zijn echt niet alleen mensen met een fysiek zwaar beroep, zoals stratenmakers of dakdekkers. In ruim een derde van de gevallen is een psychische aandoening de oorzaak. Ook kan uw klant natuurlijk arbeidsongeschikt raken door een ongeluk of bijvoorbeeld door een hartaanval. En dat kan iedereen overkomen.

  Wij begrijpen dat het inzichtelijk maken van risico's als arbeidsongeschiktheid doorgaans veel uitleg en dus tijd kost. Maar een goed advies hoeft niet tijdrovend te zijn. Zo kunt u met onze infographics heel eenvoudig aan uw klant laten zien hoe groot het risico op arbeidsongeschiktheid is. Wij kunnen ons voorstellen dat u liever geen materiaal gebruikt in onze huisstijl. Daarom zijn de infographics ook beschikbaar in een neutrale uitstraling.


  Arbeidsongeschiktheid cijfers en info

  Arbeidsongeschiktheid cijfers en info

  Arbeidsongeschiktheid cijfers en info

  Arbeidsongeschiktheid cijfers en info

  Klik hier om de infographic te downloaden.

 • Herinner uw klant aan arbeidsongeschiktheid

  Herinner uw klant aan arbeidsongeschiktheid

  Bij het afsluiten van een hypotheek hebben mensen veel aan hun hoofd. Hierdoor is er vaak weinig oog voor de financiële risico's tijdens de looptijd van de hypotheek. Bijvoorbeeld het risico op arbeidsongeschiktheid. Terwijl dit wel belangrijk is, omdat de meeste mensen bij arbeidsongeschiktheid niet meer aan al hun financiële verplichtingen kunnen voldoen. Toch sluiten maar weinig mensen hier een verzekering voor af. Zou het niet helpen als uw klant op een rustiger moment nogmaals nadenkt over dit risico?

  Automatisch proces dat aansluit op uw manier van werken

  Wij bedachten daarvoor een nieuwe aanpak: een geautomatiseerd proces dat aansluit op uw manier van werken. Hiermee stuurt u na het afronden van de hypotheek een herinnering naar uw klant over het risico op arbeidsongeschiktheid. En biedt u de klant de mogelijkheid om de Hypotheek Aflos Verzekering aan te vragen. Dankzij de eenvoud van deze verzekering kan uw klant de aanvraag vervolgens zelf online afronden.

  Eenvoudig en efficiënt zorgt u voor meer zekerheid

  Zo heeft uw klant een nieuwe kans om te kiezen voor meer zekerheid. En besteedt u aantoonbaar meer aandacht aan de betaalbaarheid van de hypotheek bij arbeidsongeschiktheid. Zonder dat dit extra inspanning van adviseurs vraagt. Geautomatiseerd, eenvoudig en efficiënt.

 • Over de Hypotheek Aflos Verzekering

  Over de Hypotheek Aflos Verzekering

  Slimmer dan een woonlastenverzekering

  Woonlastenverzekeringen zijn vaak prijzig en complex. Wij vonden dat dit anders kan. Daarom bedachten we een eenvoudig alternatief dat financiële zekerheid geeft en wél betaalbaar is: de Hypotheek Aflos Verzekering.

  Wij lossen de top van de hypotheek af

  De Hypotheek Aflos Verzekering lost de top van de hypotheek af als uw klant arbeidsongeschikt raakt! Hierdoor dalen de maandelijkse hypotheeklasten. En verlaagt of voorkomt uw klant een mogelijke restschuld. Dit geeft uw klant financiële flexibiliteit op het moment dat hij dit goed kan gebruiken. Uw klant kan zich aanvullend voor werkloosheid verzekeren.

  Uitkering Hypotheek Aflos VerzekeringTool: effect eenmalige uitkering eenvoudig inzichtelijk gemaakt

  Het effect van aflossing op de hypotheek is groter dan alleen de eenmalige uitkering. Uw klant betaalt na deze aflossing bijvoorbeeld ook minder rente tijdens de rest van de looptijd van de hypotheek. Onze AO-aflostool maakt de effecten van een eenmalige uitkering bij arbeidsongeschiktheid inzichtelijk. Hiervoor hoeft u slechts enkele gegevens in te vullen in de tool. Daarnaast ziet u direct wat de premie en dekking van de verzekering zijn voor uw klant. En kunt u een pdf downloaden die u aan uw hypotheekdossier kunt toevoegen en/of kunt meegeven aan uw klant.

  Snel en efficiënt aanvraagproces

  Wil uw klant vervolgens de Hypotheek Aflos Verzekering afsluiten? Dan vraagt u deze eenvoudig aan via uw adviespakket of ons extranet Finagora. Na het versturen van de aanvraag neemt uw klant het zelf over en rondt de aanvraag zelf online af. Hier ontvangt u vervolgens een bevestiging van. Snel, duidelijk en eenvoudig.

  Wanneer keren wij uit voor arbeidsongeschiktheid?

  Krijgt uw klant een WIA-uitkering van het UWV? En voldoet uw klant aan de overige verzekeringsvoorwaarden? Dan krijgt uw klant van ons een uitkering voor arbeidsongeschiktheid.

  Hoe gaan wij om met bestaande aandoeningen?

  Heeft uw klant voor de start van de verzekering al een aandoening? Dan kan uw klant de verzekering wel afsluiten. Uw klant krijgt dan alleen geen uitkering van ons als uw klant door deze aandoening arbeidsongeschikt wordt. Ook brengen bestaande aandoeningen een verhoogd risico op andere aandoeningen met zich mee. Wordt uw klant arbeidsongeschikt door deze andere aandoening? Dan krijgt uw klant van ons ook geen uitkering.

  Het blijft belangrijk dat u bij bepaalde ernstige aandoeningen goed afweegt of de verzekering bij uw klant past. Bij een aantal ernstige bestaande aandoeningen is de kans groot dat uw klant hierdoor arbeidsongeschikt wordt. En dan is de kans dat uw klant een uitkering uit deze verzekering krijgt erg klein. Hierover leest u meer in het document 'Hoe gaan wij om met bestaande aandoeningen?'.

  Aanvullende dekking voor werkloosheid

  Uw klant kan zich aanvullend voor werkloosheid verzekeren! De Hypotheek Aflos Verzekering geeft uw klant een maandelijkse uitkering bij aanhoudende werkloosheid. Heeft uw klant zijn of haar maximale aantal WW-uitkeringen van het UWV ontvangen? En is uw klant nog werkloos? Dan ontvangt uw klant maximaal twaalf maanden een uitkering van ons. Wij keren dus uit als uw klant dit het meest nodig heeft.

  Aanvullend verzekeren voor werkloosheid

  Wilt u meer weten over de Hypotheek Aflos Verzekering? 

  In de verzekeringsvoorwaarden en productkaart vindt u meer informatie over de Hypotheek Aflos Verzekering. Of neem contact op met een van onze accountmangers. Hun contactgegevens vindt u onder het kopje 'Neem gerust contact met ons op!'. Wij helpen u graag. 

   

 • Video's: arbeidsongeschiktheid eenvoudiger in uw advies

  Video's: arbeidsongeschiktheid eenvoudig in uw advies

  Hoe neemt u arbeidsongeschiktheid eenvoudiger mee in uw advies? Door te visualiseren! Hiervoor kunt u onderstaande video's uitstekend gebruiken. Bijvoorbeeld onze video over arbeidsongeschiktheid waarin de risico's en oplossingen worden uitgelegd. Deze heeft een neutrale uitstraling, zodat u deze onafhankelijk kunt gebruiken in uw advies. Daarnaast hebben wij ook een video speciaal voor consumenten waarin de Hypotheek Aflos Verzekering eenvoudig wordt uitgelegd.

  Wilt u zelf graag meer te weten komen over onze Hypotheek Aflos Verzekering? Bekijk dan onze kennisclips. Deze zes korte video's lichten verschillende productaspecten van de verzekering eenvoudig toe.

  Arbeidsongeschiktheid: risico's en oplossingen

  Disability: risks and solutions (English subtitles)

  Herinner uw klant aan het risico op arbeidsongeschiktheid

  Voor consumenten: hoe werkt de Hypotheek Aflos Verzekering?

  For consumers: How does the Hypotheek Aflos Verzekering work? (English subtitles)

  Kennisclip 1: de Hypotheek Aflos Verzekering van BNP Paribas Cardif

  Kennisclip 2: hoe werkt de Hypotheek Aflos Verzekering?

  Kennisclip 3: wat is de doelgroep van de Hypotheek Aflos Verzekering?

  Kennisclip 4: hoe vraagt u de Hypotheek Aflos Verzekering aan?

  Kennisclips 5: hoe gaan wij om met bestaande aandoeningen?

  Kennisclip 6: aanvullend verzekeren voor werkloosheid

   

 • Artikelen en downloads

  Al 25 jaar zijn wij expert op het gebied van betalingsbescherming, met name als het gaat om arbeidsongeschiktheid. De kennis die wij inmiddels hebben opgebouwd delen we graag met u. Daarom vindt u hieronder relevante artikelen en downloads over onder andere arbeidsongeschiktheid, hypotheekbescherming en de Hypotheek Aflos Verzekering.

  'Eenvoudige AO-oplossing neemt bij hypotheekklant veel weerstand weg'

    Downloaden (597 kB)

  Infographic arbeidsongeschiktheid BNPPC

    Downloaden (1,741 MB)

  Infographic arbeidsongeschiktheid neutraal

    Downloaden (1,16 MB)

  Interview Marieke van Zuien en Leon van Vliet in Assurantie Magazine

  Markt moet gezamelijk innovatiedrempels overwinnen

    Downloaden (170 kB)

  Blog Jurjen Oosterbaan - De waarde van vertrouwen

  Lees verder

  Interview Marieke van Zuien: Hypotheekbescherming kun je niet links laten liggen

  Lees verder

  Brochure online versie

    Downloaden (4,36 MB)

  Brochure printversie

    Downloaden (4,174 MB)

  Handleiding Hypotheek Aflos Verzekering Adviesbox

    Downloaden (2,742 MB)

  Handleiding Hypotheek Aflos Verzekering Finix

    Downloaden (3,546 MB)

  Handleiding Hypotheek Aflos Verzekering Myview

    Downloaden (1,990 MB)

  Handleiding Hypotheek Aflos Verzekering Dias Advies

    Downloaden (2,527 MB)

  Presentatie Rob Timmermans op HypoVak

  Passend adviseren met een aflosverzekering

    Downloaden (568 kB)

  Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid

    Downloaden (366 kB)

  Verzekeringsvoorwaarden arbeidsongeschiktheid + werkloosheid

    Downloaden (472 kB)

  Hoe gaan wij om met bestaande aandoeningen?

    Downloaden (420 kB)

  Arbeidsongeschiktheid en de aflosverzekering

  Rob Timmermans in vakblad VVP over arbeidsongeschiktheid en de aflosverzekering.

    Downloaden (148 kB)

  Productkaart HAV 0917

    Downloaden (184 kB)
 • Neem gerust contact met ons op!
 • Activeer uw account

  Activeer uw account

Neem gratis contact met ons op Vragen?

Cookies

Als u cookies accepteert, kunt u onze website makkelijker gebruiken, vindt u sneller wat u zoekt en ziet u meer relevante informatie.

Wilt u cookies accepteren? Klik dan op 'Accepteren'. Wilt u dat niet? Klik dan op 'Enkel noodzakelijke cookies'.

Wilt u eerst meer lezen over cookies voordat u uw keuze maakt? Lees dan onze cookieverklaring.

Accepteren Enkel noodzakelijke cookies

Cookies